Оказва се, че Петьо Петров е оглавил Столичното следствие

Специализиран екип от прокурори и служители на МВР работи по случая с отвличането на Лара. Това съобщи прокурор Маргарита Немска на пресконференция, посветена на работата на софийските обвинители през миналата година. Заради изрично обявената тема страничните въпроси останаха без отговори. Доводът – не са били зададени писмено и навреме.


Само няколко дни след отвличането на дъщерята на Брендо репортерските въпроси около разследването на това престъпления бяха най-много.


„Полагат усилия за установяване на извършителя. Случаят още е горещ. Работи се сериозно по случая и каквато информация да изнесем в момента, няма да е в интерес на разследването”, обясни Маргарита Немска – прокурор от Софийска градска прокуратура.

 

Без конкретен отговор остана и въпросът за делото срещу Сергей Станишев. Четири години не е ясно виновен ли е за изнасяне на секретни доклади или не.


За делото срещу прокурора Стойчо Ненков, който от обвинител по САПАРД се превърна в обвиняем, прокурор Румяна Арнаудова заяви: „Ще ви помоля за писмени или устни въпрос, но отправени по надлежния ред. Темата на днешния брифинг е отчетът на нашата работа за миналата година”.


Иначе, оказва се, осъдените вследствие работата на софийските прокурори през 2012-а са около 550 души. С 30 по-малко от предходната година. Над 20% са оправдателните присъди – сред тях и такива по знакови дела.


Столичната прокуратура е ползвала по-малко специални разузнавателни средства – около 1100.

 

Днес стана ясно още, че основният свидетел по провалилото се дело за корупция срещу бившия военен министър Николай Цонев се е издигнал. Петьо Петров е оглавил столичното следствие.