Причината за предположението е открит автомат със заглушител в близост до резиденциите на Борисов и на Доган

В близост до резиденциите на експремиера Бойко Борисов и на Ахмед Доган е открит автомат  „Калашников” със заглушител. Сигналът за това е бил подаден вчера, 15 март, от живущи в района. Те забелязали хора със съмнително поведение около изоставен строеж. 


Според една от версиите е възможно животът на Бойко Борисов да е в непосредствена опасност, твърдят източници от МВР. 


Другата обаче е, че е готвен атентат срещу човек от подземния свят, живеещ в района. 


Улица „Владимир Димитров-Майстора”, разположена в  полите на Витоша, е била един от предпочитаните за разходка маршрути на експремиера Борисов, според източници от службите. Улицата е сравнително натоварена. 


Съседи разказват, че строителните дейности на работна площадка, намираща се на въпросната улица, са приключили преди около година. Оградата е разбита, няма сигнално-охранителна техника или пазачи.  


Именно на този изоставен строеж е жило намерено оръжието. В него е имало пълнител с 29 патрона.


Проверка на Нова ТВ показа, че тази улица е на приблизително еднакво отстояние както от „Секвоя”, където доскоро бе резиденцията на Борисов, така и от „Беловодски път”, където пък е любимото място за усамотение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.


Оказа се, че в района пребивават още и оперативно интересни бизнесмени. Имоти притежават и някои от ръководителите на известна групировка от Варна.


По информация на пресцентъра на МВР оръжието на предполагаемия атентат – автомат АК 7, 62 милиметра вече е даден за експертиза, подробности около това разследване ще има в началото на идната седмица, обещават от МВР.