Простреля още двама и посегна на собствения си живот

Двама души от ромски произход загинаха при стрелба след междусъседски скандал в столичния квартал „Димитър Миленков”. Бивш военен влиза при съседите си и започва да стреля по тях, като убива двама и ранява няколко души. След това насочва оръжието и към себе си. В момента е във Военна болница, в много тежко състояние.

 

На място е убит 26-годишен мъж. Още трима са ранени – две жени, на 28 и на 56 години, и мъж на 22 години. Пострадалите са откарани в болница с опасност за живота.

 

По-късно 28-годишната жена почина в шокова зала на „Пирогов”. В тежко състояние е и третият прострелян – 56-годишната жена, получила огнестрелна рана в главата.  

 

Врата до врата, без никакви проблем – така дълги години живеят българско и ромско семейство – това на бившия военен Иван и на 26-годишния Кирил.

 

И така до вчерашния ден, на Прошка, когато напрежението между съседите започва да се покачва. Ромът запалили гума пред имота на бившия военен, а той се заканил: „Утре ще те убия!”.

 

Иван влиза в дома на съседите, докато семейството вечеря и започва да стреля. На място загива Кирил. Сестра му Веска, майка на три деца, умира от раните си малко по-късно в „Пирогов”.  

 

С куршум в главата е майка им Елена – лекарите се борят за живота й във Военна болница. Ранен е и семейният приятел Бисер, дошъл на гости във фаталната вечер. След това, стрелецът обръща оръжието срещу себе си.

 

Някои от събралите се на мястото роми заплашват да отмъстят за убийствата, казват, че съдът не ги интересува.