За измамите и грубото поведение на Николай Василев разказа екипът на „Разследване”

Две районни полицейски управления в столицата бяха подпалени от сигнали и жалби след последния брой на предаването „Разследване”. В него ви показахме как шеф на фирма за поддръжка на асансьори тайно изнася частите им и изнудва клиенти из цяла София за пари или нов договор, като заплашва, напада и пали врати.  


Още зрители се обадиха да се жалват от Николай Василев, а мъж, който се оплака пред камерата на Нова, беше набит. 


„Министърът на пешеходците”, както измамникът сам нарича себе си, се вижда на кадри от охранителна камера. Влиза в столичен блок, а малко по-късно излиза с черна торба. От датата на заснетото двата асансьора във входа не работят. Живущите там разказват как Николай ги лъгал с фиктивни ремонти и цени за нови части и решили да го сменят.  Резултатът - основната платка от асансьорното им табло на улица „Княгиня Клементина” в София липсва. Същото става и на улица „Ненко Балкански” в Драгалевци. И на ул. „Родопски извор” в столицата. И на още няколко адреса. Следват обещания от страна на Николай да върне частите срещу пари или възобновяване на договора.


Екипът на „Разследване” изпита схемата и методите на Василев, като човек под прикритие го потърси, за да прекрати договор за поддръжка на реално съществуващ, предварително избран от екипа блок. В телефонния разговор измамникът призна, че е откраднал части от въпросния асансьор и дори си позволи да псува и обижда събеседника си.


След излъченото предаване на 17 март, още хора се обадиха с идентичен проблем. Домоуправител от столичния квартал „Левски” показа липсващата асансьорна платка, с щети за около 1000 лв. Изчезнала, след като хората поискали да сменят Николай заради нередовно и некачествено обслужване. Оставало само да му платят 600 лв. такси, които обичайно давали веднъж на година. 

 

Още по темата гледайте във видеото.


Репортер: Марин Николов