Следствието подготвя възстановка на терористичния акт

Между два и три килограма тротил е съдържанието на бомбата, която беше взривена от терориста на летище „Сарафово”, съобщи БНР, като се позова на източници, близки до разследването. 

 

Окончателните параметри обаче ще станат ясни при следствения експеримент, който ще бъде проведен на 26 април на полигон до Ихтиман. 

 

Експертизите около атентата в Сарафово вече са приключили и остава единствено да бъде изяснено как точно е стоял терористът до автобуса в момента, в който взривното устройство е било активирано. 

 

По този въпрос обаче има разминаване в свидетелските показания. Според част от свидетелите атентаторът се е опитал да сложи взрива в багажното отделение, а според други е бил близо до вратата на автобуса. 

 

На възстановката на атентата ще бъдат взривени и два автобуса, които вече са осигурени. Специални манекени ще бъдат поставени на местата на пътниците. 

 

Взривното устройство ще бъде изработено от служба СДОТО в МВР. Вероятно ще бъдат направени различни по количество бомби и по нанесените щети ще стане ясно окончателното количество, което е било в раницата на атентатора.