Кучето се казва Спартак и е на година и половина

Немска овчарка часове наред се опитвала да намери помощ за стопанина си. Мъжът паднал във вход, в квартал „Възраждане” и животното буквално отвело първия обитател на блока, когото успяло да намери. Мъжът обаче вече бил починал. 

 

Четириногото избрало апартамента на Милен Славов и сякаш нарочно чакало някой да излезе от него. Първо от дома излязло детето на семейството. То обаче се уплашило и таткото дошъл на помощ. 


„Кучето беше буквално на вратата и веднага се опита да влезе вътре в къщи. Тръгнахме така по стълбите и смятах да го изведа навън и да се отдалеча някъде”, обясни Милен Славов. Кучето обаче повело Милен към входа, където мъжът намерил паднал човек. 


Починалият е 33-годишен мъж от квартала. Според полицията, в случая няма данни за престъпление. След като се опитало да спаси стопанина си, кучето изчезнало. Казва се Спартак и е на 1,5 години. 


Милен не знае какво е станало със Спартак, защото тръгнал за работа. От полицията също нямат информация. А хората от блок 60 още се чудят на предаността на кучето.


Повече по темата гледайте във видеото. 


Репортер: Искра Урумова