Станислава Асенова стана жертва на катастрофата на "Цариградско шосе"

На 28-и август се навършват 49 дни от трагедията на столичния бул. „Цариградско шосе”, когато таксиметров автомобил се вряза в спирка на градския транспорт. Тогава употребилият алкохол шофьор буквално прегази 11 души. При катастрофата загинаха 26-годишната Станислава Асенова-Съни и 6-годишната Елена, която дни наред се бори за живота си.  


Екип на „Здравей, България” се срещна с майката на загиналата Съни при своеобразен  монумент пред Народния театър „Иван Вазов”, на който има цветя и снимки на загиналата. 


„Идеята хрумна веднага след изпращането. Още тогава бяхме планирали да дойдем тук, защото това беше на Съни любимото място. Тук носим слънчогледи, пием по една мента, без да казваме „Бог да прости”, защото както каза баща й „Бог няма какво да й прощава”, обясни майката на Съни – Мирослава Асенова”, разказа майката на Съни – Мирослава Асенова.


„Към днешна дата нашата борба е за слънчева България. Тя е срещу всички шофьори, употребили алкохол и седнали зад волана. Аз не водя битка срещу въпросния Михаил, тъй като моето мнение е, че той, стига да не е шизофреник, масов убиец или човек с някакви патологии, е един нормален човек, който пие и кара, както правят много други хора”, обясни Мирослава Асенова. Тя допълни, че борбата й е насочена и срещу таксиметровите фирми, които нямат никакъв подбор при наемането на хора


Целия разговор с майката на загиналата Съни – Мирослава Асенова гледайте във видеото.