След занималня първокласничката не се прибрала в дома си

Десетки полицаи на крак. Изчезна 8-годишната дъщеря на известен бизнесмен от Поморие. 
Отвличане е една от основните версии, въпреки че тя още не е потвърдена от разследващите. Детето е в неизвестност вече повече от 26 час. 

 

Версията за отвличане беше потвърдена от Окръжната прокуратура в Бургас. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. 

 

След занималня първокласничката Александра Тодорова не се прибрала в дома си, който се намира само на 500 метра от училищния двор. Момиченцето е дъщеря на известен бизнесмен от морския град, за който се говори, че освен легален бизнес има и нелегален - свързан с лихварство.

 

Александра учи в 1 Б клас на основното училище в Поморие. Класният й ръководител научи от екипа на Нова, че детето не се е прибрало снощи от училище.

 

Не успяхме да разговаряме с родителите на изчезналото момиченце. 

 

Съседите на семейство Тодорови също не пожелаха да разговарят с медиите. Не пожелаха да разкажат с какъв бизнес се занимава Веселин Тодоров, по-известен в Поморие като Германеца. Преди четири години той беше арестуван за лихварство заедно със свои хора, сред които и големият му син Методи.

 

По наша информация  работата по издирването на първокласничката не е спирала от вчера. Зрители ни предоставиха любителски записи от работата на униформените. Днес маскирани полицаи нахлуха в хотел в центъра на Поморие. Претърсени са всички стаи. Малкото гости, сред тях жени с деца, са били изплашени. Всички врати на стаите в хотела са разбити, предполага се, че полицията е имала информация, че там се намира изчезналото дете.

 

От пресцентъра на МВР се въздържат на този етап да дават информация дали наистина става дума за отвличане и искан ли е вече откуп.

 

Според наши източници малката Алекс е участничка и победителка в много конкурси за красота, печелила десетки награди.

 

Репортер: Цеца Алексова