Мъжът на пострадалата се закани да "гони до дупка" виновниците

Жена с дете на една годинка паднаха в асансьорна шахта в поликлиника в Бургас. 51-годишната Ваня Колева отворила вратата на асансьора на третия етаж и бутайки пред себе си количка с внучето си, се опитала да влезе в кабината. Вместо това обаче полетяла в асансьорната шахта, падайки на тавана на асансьора.

 

Жената вече е излязла от кома, съобщиха лекарите. Въпреки че е объркана, тя вече е контактна и според тях няма реална опасност за живота й.

 

Съпругът й Вълко Колев коментира в "Здравей, България", че все още не знае с точност какво се е случило и никой не го е потърсил – нито с обяснение, нито с извинение. Мъжът се закани да намери виновниците за инцидента и да ги "гони до дупка".

 

Антон Мудев е друг потърпевш, който в края на април летя с асансьор от осмия до третия етаж на жилищен блок. Той е писал жалби до всички институции, а единственият отговор, който е получил, е, че асансьорът е спрян от движение – факт, който той вече знаел. 

 

След направената проверка са изкарали виновни живущите, които не са уведомили своевременно органа, че асансьорът не е смазан добре. Антон Мудев чака отговора на прокуратурата и ако тя откаже досъдебно производство, смята да предприеме действия в съда.

 

Екипът на Нова телевизия още вчера направи опит да се свърже с фирмата, която поддържа асансьора в поликлиниката. Никой не отговори на посочения телефон, а операторът посочи, че номерът е закрит.

 

Интернет справка показа, че на този номер би трябвало да отговаря фирмата "Сити Тех" ООД с управител Георги Загорчев. Става ясно обаче, че преди дни той е прехвърлил фирмата си и вече не собственик, а новото й седалище е в село Гложене, Тетевен.

 

Междувременно стана ясно още, че Инспекцията за държавен и технически надзор в Бургас не е била уведомена за инцидента от вчера.

 

Репортер: Цеца Алексова