Те са против кабинет на малцинството

Още по темата

Реформаторският блок ще участва в коалиционно реформаторско правителство, но при няколко условия. Правителството да не бъде подкрепено от политическите сили, подкрепяли кабинета „Орешарски”. 

 

Реформаторите искат и парламентарна подкрепа осигуряваща стабилно мнозинство за реформи, включително в съдебната система.  

 

Страховете за разпад на Реформаторския блок са прекомерни, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в отговор на думите на Корман Исмаилов в „Здравей, България”, че е възможно РБ да не удържи на напрежението и да се получи разпад.

 

"Нека да го направи и после ще говорим", така Кънев отговори на въпроса, ако Бойко Борисов се съгласи да направи отстъпките на Реформаторския блок и да приеме голяма част от идеите на РБ, дали са склонни да направят компромис и да подкрепят Борисов за премиер. 

 

Кънев е категоричен, че няма да имат единна позиция за правителство на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов, защото това не е тема на разговора, пише БГНЕС. 

 

"Ще имаме единна позиция за преговори и единна позиция за реформите, които очакваме правителството да извърши. Няма да коментираме състав на правителство, нито премиер, нито наши предложения за министри", заяви той.