Всеки проблем може да намери решението си, стига да бъде търсено, заключи той

„Не виждам желание от страна на тези, които протестират срещу Слави Бинев, да търсят решение на проблема. Виждам дискриминационна позиция, че не искат да говорят по този въпрос, поканихме ги да разговаряме и да чуем поне един аргумент”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти, предаде БГНЕС.

 

По повод протестите, които се водят срещу Бинев, лидерът на НФСБ каза, че предпочита да не коментира "тази" гилдия. "Всеки проблем може да намери решението си, стига да бъде търсено", заключи той. Лидерът на НФСБ бе категоричен, че не е чул нито един сериозен аргумент за искането Слави Бинев да освободи поста.

 

Относно това, че председателят на парламента Цецка Цачева е поискала оставката на Слави Бинев като председател на Комисията по култура медии, Симеонов заяви, че научава това от медиите и отказа да каже дали би поискал оставката на Бинев. "Ако трябва ще говоря с г-жа Цачева на какво основание е това искане", каза той.

 

От думите на Симеонов стана ясно, че Реформаторският блок не е поканен на конгреса на НФСБ, защото не са партия от патриотичния сектор. „ГЕРБ не са патриотична партия, от къде на къде ще каним ГЕРБ”, заяви Симеонов, запитан дали ГЕРБ са поканили, все пак си партнират в правителството.