Той е призован да се яви в полицията и да се спре издирването му

След три седмици издирване, Петко Сертов се появи. Засечен е в хотел в Гърция.

 

Гръцките власти са видели бившия шеф на ДАНС в хотел "Нана" в Атина на 20 и 21 декември.

 

Той се е регистрирал там с българската си лична карта. На 21 декември Сертов е обикалял в района, вечерял е, бил е видимо спокоен, разговарял е на гръцки и на английски, разказа главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.  

 

На следващия ден в 8 сутринта Сертов е напуснал хотела. И следите отново се губят. Управата на хотела отказа да ни даде информация за престоя на Сертов. 

 

 

Главният секретар призова Петко Сертов да се яви в полицията. Припомянм ви, че бившият шеф на ДАНС е обявен за издирване от Интерпол и във всички Шенгенски държави.

 

Полицаите са уведомили за случилото се сина на Петко Сертов, но не и жена му. Дали причината за изчезването му е семейна – главният секретар отказа да каже.

 

Свързахме се по телефона с жената на Петко Сертов. Тя обаче категорично отказа да коментира пред нас изнесената от МВР информация.

 

Така на практика вече се знае къде е бившият шеф на ДАНС. Отворени обаче остават въпросите каква е причината за изчезването му.

 

Преди седмица стана ясно, че бившият шеф на ДАНС имал и лични, и служебни причини да замине за южната ни съседка. От МВР обявиха движението на Сертов по часове в деня на изчезването му - 5 декември. Той е изтеглил 4080 евро в брой, след което е преминал през границата с Гърция при Кулата.

 

Сертов е знаел, че там има камери и не е криел лицето си. Бившият директор на ДАНС не е взел никакви документи и банкови карти със себе си, обявиха преди седмица от МВР.