Албумът се казва „TOTO XIV” и ще се продава и онлайн

През март емблематичната рок група „Тото” ще пусна на пазара новия си студиен албум след 10-годишна пауза, става ясно от интернет страницата на бандата.

 

Албумът се казва „TOTO XIV” и ще се продава и онлайн. „Този албум е за феновете, които търпеливо чакаха и ни даваха своята подкрепа и любов през последното десетилетие. Нямаме търпение да споделим тези записи със света”, подчерта преди близо година един от основателите на бандата Дейвид Пейч.

 

„Тото” започват голямото си европейско турне в Глазгоу на 21 май и ще продължи до юли. Музикантите ще зарадват своите фенове първо във Великобритания и Франция,  а след това в Люксембург, Холандия, Дания, Швеция, Норвегия, Германия, Швейцария, Австрия, Полша, Унгария, Румъния, България, Сърбия, Италия, а турнето ще завърши в Белгия. През лятото музикантите ще са на турне в Северна Америка, а по-късно тази година ще зарадват и феновете си в Азия.

 

С над 35-годишна история „Тото” остава една от най-продаваните банди в света. Групата продължава да събира средства за  „амиотрофична латерална склероза” заради техният приятел Майк Поркаро, който беше диагностициран с това заболяване. 

 

На 28 юни "Тото" ще зарадват българските си фенове в "Арена Армеец".