Главният готвач твърди, че силната мравчена киселинност дава съвършен акцент върху скаридите

Най-добрият ресторант в света "Noma" се премести в японската столица Токио е сега се казва "Noma Japan", информира БГНЕС.

 

Ресторантът се намира на 37-я етаж в токийския хотел "Mandarin Oriental" откъдето може да се наслаждавате на уникална панорама, разкриваща се от планината Фуджи. Сред многото ястия от вечерното меню има едно, което няма как да не привлече вниманието ви.

 

Ястието се казва "Вкусът на горите Нагано" и е подготвено от главния готвач Рене Раджепи. То наистина е уникално - от премиум бейби скариди, които са разположени върху чиния с лед. За любителите на морските дарове то изглежда привлекателно. Онова, което прави уникални скаридите и привлича вниманието, е тяхната поправка. Малки диви червени мравки по-точно 12 на брой, внимателно са разположени върху скаридите. Главният готвач твърди, че силната мравчена киселинност дават съвършеният акцент върху сочните скариди.

 

Всеки един от нас, ако намери мравка в чинията, със сигурност би направил скандали би върнал яденето. Но в случая този деликатес струва 2000 долара и със сигурност повечето от клиентите ще затворят очи и ще опитат специалитета.