Андреас Любиц е блокирал вратата на пилотската кабина и умишлено е насочил машината към земята

 

Най-вероятно самолетната катастрофа в Алпите не е била случайност. Вторият пилот на фаталния полет, в който загинаха 150 души, умишлено е свалил машината. Шокиращата новина дойде 48 часа след инцидента.

 

Причините за разбиването на самолета вече са ясни. Но не и мотивите. От данните в черната кутия става ясно, че първият пилот Патрик, излязъл за момент от кабината, вероятно за да отиде до тоалетна, и в този момент вторият пилот Андреас Любиц, е блокирал входа и умишлено е насочил самолета към земята. Информацията потвърдиха и френските, и германски власти.

 

Първоначално изглеждаше инцидент. Но записът от едната черна кутия разбули мистерията - вторият пилот умишлено е свалил Еърбъса на „Germanwings” , отнел живота на 150 души. 

Още по темата

 

На аудиозаписа ясно се чува равномерното ясно дишане на помощник-пилота. Това показва, че той не е получил инфаркт и е бил в съзнание. През фаталните 8 минути до удара със земята, радиокомуникация с диспечерите не е осъществена.

 

28-годишният втори пилот Андреас Любиц е от град Мантабаур в Германия. Печелил е награда на Федералната авиация за 2013-та. Започнал е работа в „Germanwings”  веднага след като завършил обучението си. Имал е 100 летателни часа на такъв тип самолет, но е притежавал всички необходими квалификации, за да пилотира сам Еърбъса. Петер е приятел на Андреас от пилотския клуб в родния му град.

 

След шокиращата новина, че е свалил самолета умишлено, полицията обгради къщата на втория пилот и започна обиск.

 

По-рано днес близките на загиналите бяха извозени до мястото на инцидента. Не всички от тях обаче се качиха на самолет.

 

И днес Германия е в траур.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Антоанета Николова