Като млад е атлет в родината си СССР, впоследствие обаче емигрира в Канада

Той е познат като чичо Борис или Кръстникът. Ексклузивно в "На фокус" среща с творческия директор на Цирк дьо Солей - Борис Верховски.

За първи път съвременен цирк от Австралия ще бъде показан на ONE DANCE WEEK

Две от представленията, създадени от него, определя като най-рискови. "Едното е шоуто "O" в Лас Вегас, където сцената излизаше от водата и се потапяше. Има над 90 артисти и над 80 гмуркачи. Това е може би най-лудото нещо, което сме правили. Над 2 години го подготвяхме и е може би най-успешното в света. Другото изключително се казва "KÀ" - концепцията му предизвиква всичко направено до момента. Вместо сцена имаме гигантска дупка - бездна. Части от сцената изникват само за представлението на отделни артисти. Създават атмосфера, в която грешките са трудни за отиграване - затова има много скрити мрежи. За публиката е много интересно да види космоса - една бездна", разказва той. 

„Цирк дьо Солей” се насочва към театрални проекти

От 30 години работи в Цирк дьо Солей и сменя различни позиции. "В началото бях главен треньор, но забавното е, че когато изградиш отношения с артистите, обстановката става по-неформална. Те ме наричат чичо Борис. Опитвам се да ги накарам да се чувстват комфортно в новата им среда. Не харесвам прякора си "Кръстникът". Дойдох от Монреал в Лас Вегас заради Цирк дьо Солей, а приключението продължи 30 години. С Петър Стоянов съм работил най-отблизо, а също и със сестрите Колев", сподели Верховски.

Като млад е атлет в родината си СССР, впоследствие обаче емигрира в Канада. "Бях пухкаво дете, имах късмет, че треньорът ми реши да експериментира с моето желание да успея. Просто отидох сам в залата, за да опитам. След шест месеца от 100 човека останахме 10, всички станахме майстори на спорта. Нямах голям талант, но понасях голямо натоварване и не се отказвах, състезавах се за Беларус", обясни той. 

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase