Съдът реши да остави двете момчета в ареста


Детето, жестоко пребито от двама тийнейджъри, излезе от комата и вече говори. Опасност за живота на 3-годишния Христо към момента няма. 

Още по темата

 

В същото време арестуваните за побоя се явиха за първи път пред съда. Единственото нещо, което каза Александър пред съда беше, че много съжалява.  Приятелят му Патрик остана безмълвен.  „Не признават вината си, че са били детето”, обясни наблюдаващият прокурор Иван Тасков.

 

Свидетели обаче разказват друго. Сред най-шокиращите са показанията на Яна Боева, най-вероятно приятелка на младежите, която станала свидетел на видео разговор между двете момчета - Александър казал, че затворил 3-годишния Христо в шкаф и двамата се смели на това.   „Това, което сме установили на този етап е, че са се опитвали да го възпитават по някакъв начин”, обясни прокурорът по делото.

 

Според защитника на Александър доказателства, че точно клиентът му и Патрик са пребили 3-годишния Христо няма.  Според защитника на Патрик - момчето е било детето много по-малко от Александър.   „Аз искам да се разграничава участието на единия и на другия”, подчерта адвокат Георги Георгиев. 

 

 

И докато адвокатите опитваха да измъкнат двамата младежи от ареста, малкият Христо излезе от комата.  „Детето се е събудило, контактно е.  Вече е осъществило контакт и с майка си. За момента, предвид тежестта на травмата, с която постъпи в болницата, се налага да остане още известно време за наблюдение в реанимацията”, обясни говорителят на „Пирогов” Мария Пойразова. 

 

 

А майката Невена за първи път проговори. В социалните мрежи тя благодари на целия лекарски екип в  "Пирогов" и на приятелите си. А малкият Христо вече говори и моли майка си да му пее песнички. 

 

Адекватно ли реагира обществото ни и социалната система при подобни драстични случаи на насилие над деца? Лесно ли е да си самотна майка в България? Коментирайте ТУК!