Двамата играха за пръв заедно преди почти 25 години във филма "Съседката"

Френските актьори Фани Ардан и Жерар Депардийо ще представят на московската публика постановката „Музика за двама“ по пиесата на известната френска писателка Маргьорит Дюра на 7 октомври, информира БГНЕС.

 

„Знаменитият дует ще изиграе обикновена съпружеска двойка, която преживява сложна криза в отношенията. Това е пиеса за мъжа и жената, които откровено разговарят за настоящето и бъдещето, за горещите страсти от първите срещи и унилата скука от последните години. Това е техният опит да се изкажат и да бъдат чути“, поясниха организаторите на спектакъла.

 

Произведенията на Маргьорит Дюра постоянно се поставят на театралната сцена или се екранизират. Тя е написала „Музика за двама“ по поръчка на Би би Си преди 30 години.

 

Ардан и Депардийо за пръв играха заедно преди почти 25 години във филма „Съседката“ по Франсоа Трюфо. Тогава те изобразиха бивши любовници. Кинолентата направи Ардан истинска звезда на френското кино. Впоследствие тя се бе снимала в над 70 филма. Тогава творческите пътища на двамата се разделиха, за да се съберат отново след няколко десетилетия.