Емилия Ковачева поиска да се прибере у дома, но съдът я остави в ареста

 

Нови кошмарни разкрития за акушерката, която преби бебе преди няколко месеца.  В петък стана ясно, че Емилия Ковачева е посягала и на други деца в болница „Софиямед”.

 

Шокиращите данни бяха изнесени от прокуратурата. Те ще бъдат обособени в отделно дело, по което разследващите тепърва ще работят. Предстоят разпити на родители и изземане на медицинска документация за състоянието на децата. Новите разкрития бяха направени в съда в петък.  

Още по темата

 

Акушерката поиска да бъде освободена от следствения арест.  В съдебна зала тя каза на съда, че иска да се прибере у дома, за да бъде с детето си. Съдът прецени, че тя трябва да остане зад решетките.

 

Въпреки съжалението, тя  не признава вина и отказва да дава обяснения пред разследващите. От прокуратурата разказаха, че на записите, иззети от "Софиямед" се вижда как Емилия Ковачева нанася удари на множество новородени деца в същото това отделение. Предстои да бъде иззета медицинската документация  от "Софиямед" и да бъдат установени малтретираните бебета.

 

 „Нямаме данни за увредени деца в следствие на агресивни действия, нито от родителите, нито от наши екипи, нямаме деца с увреждания, за които да се е наложило лечение”, твърди Иван Колчаков от „Софиямед”.

 

Прокуратурата обаче е категорична, че акушерката Емилия Ковачева е проявила агресия не само към малката Никол. „По същия начин, по който е увредено бебето Никол, по същия начин са бити и другите деца”, коментира наблюдаващият прокурор Николай Христов.

 

Защо няма подадени поплаквания остава загадка. Адвокатът на Емилия Ковачева пък днес лансира версията, че малката Никол може да е бита не само от неговата подзащитна.

 

В болница "Софиямед" констатират тежкото състояние на новородената Никол 12 часа след побоя. Чак тогава бебето е транспортирано до "Токуда". От "Токуда" подават сигнал в полицията на 20 април - причината - 48 часа се борили да стабилизират състоянието на Никол.

 

За радост, детето се възстанови и беше изписана на 13 май от болница "Токуда".