Той коментира боя между фенове на мача на юношите на "червените" с "Левски"

 

„Винаги, когато ЦСКА гостува някъде, винаги има проблеми. Историята помни какво са вършили феновете на ЦСКА”. Това каза в телефонна връзка в „Събуди се”  Даниел Боримиров, който ръководи Детско-юношеската школана „Левски” по повод сбиването на фенове при мача на юношите на ЦСКА и „Левски” на 7 септември.

 

„До 75-атата минута нямаше нищо на трибуната. Мачът вървеше нормално. Случката стана, защото имахме реакция след изгонването на втория футболист на ЦСКА. Оттам той репликира срещу съдията, няколко от феновете слязоха, за да искат обяснение защо е изгонен и оттам стана реакцията”, обясни Боримиров.

 

В студиото на „Събуди се” Кристиян Пешов и Иван Ангушев, младежи от ЦСКА, заявиха, че стюардите, тоест, тези, които трябва да пазят реда на стадиона, са се включили в боя.

 

На мача Ангушев беше уцелен със стъклена бутилка в главата, а Кристиян Пешов беше бит от няколко човека.

 

Още по темата

Припомняме, че "Левски” победи ЦСКА с 2:0 на „Герена“ в двубой между юношите до 19 г. на 7 септември. Мачът обаче беше помрачен от грозни сцени и бе спрян за около половин час, малко преди края.

 

През първото полувреме „Левски” поведе с голове на Никола Димитров и Алекс Боримиров от дузпа. Секунди преди края на първата част Кристиян Пешов от ЦСКА получи втори жълт и съответно червен картон, тъй като ритна по главата вратаря Димитър Шейтанов.

 

При резултат 2:0 за „сините“ част от феновете се сбиха, след като секунди преди това съдията изгони по един футболист от двата отбора. Става дума за Божидар Божилов от „сините“ и Герман Петров от „червените“.

 

Главният съдия Вихрен Манев вдигна директни червени картони на въпросните футболисти, след което запалянко на ЦСКА отиде на тъч линията, за да протестира. Това предизвика много от „сините“ ултраси, които налетяха на публиката на съперника.

 

С помощта на Даниел Боримиров страстите бяха овладени. След близо половинчасова пауза съдията поднови мача, а малко по-късно Георги Николов от „Левски” получи червен картон и така двата отбора останаха с по девет души на терена.