"Силата се пробужда" може да се превърне в най-касовия филм в историята

 

Дългоочакваният кино хит - "Междузвездни войни" - с премиера в Лос Анджелис, три дни преди световното му представяне. 

Още по темата


Булевард "Холивуд" е затворен, за да могат звездите на "Силата се пробужда" да преминат по червения килим. 

 

Сред присъстващите е и създателят на космическата сага Джордж Лукас. Филмът се очаква с огромен интерес. Масовите прожекции започват в петък.

 

Имперски щурмоваци, известната двойка дроиди R2D2 и 3PO, както и старата гвардия - Харисън Форд, Марк Хамил и Кари Фишър. Най-известните актьори, асоциирани с Междузвездни войни в 38-годишната история на сагата, бяха на премиерата в Лос Анджелис

 

"Надявам се хората да харесат новия филм. Да получат това, което искат срещу парите си", сподели Форд. 

 

Създателят на Междузвездни войни, Джордж Лукас също беше на премиерата. Седмият филм от поредицата, е първия откакто като Лукас продаде правата на Уолт Дисни. По червения килим на булевард Холивуд преминаха и новите звезди - Дейзи Ридли и Джон Бойега. Както с Хамил и Фишър през 70-те, създателите на новия филм дадоха главните роли на млади, сравнително непознати актьори.

 

"Много е вълнуващо, но не е съвсем ново. Аз живея в този свят вече 2 години. А всички ми казват - животът ти тотално ше се промени. Не знам какво мисля за това, животът ми и сега е чудесен. Но съм развълнувана, че зрителите най-сетне ще видят филма", сподели Дейзи Ридли.

 

Масовите прожекции започват в петък. Ентусиазмът на феновете е огромен. Почти 40 години след като изигра Люк Скайуокър, Марк Хамил усеща големите очаквания.


"Невъзможно е да отговорим на такива огромни очаквания. Просто повтаряме старата мантра - това е само един филм. Но ако някои очаква да влезе в коносалона и да си върне детството, сигурно ще се разочарова", заяви Марк Хамил. 

 

Очаква се филмът да има рекордни приходи за поредицата. Много прогнози дори го сочат като кандидат за най-касов филм в историята.