Бомбардировките срещу ИДИЛ и фронта "Ал-Нусра" няма да спрат

 

Примирие в Сирия. Великите сили се договориха то да започне още от следващата седмица. Споразумението е наречено "спиране на враждебните действия". 


Договорено е и ускоряване на доставките на хуманитарна помощ. В споразумението участват Съединените щати, Русия и повече от 10 други държави.

 

До него се стигна след дълги заседания в Мюнхен, които бяха свикани след провала на официалните преговори за мир. Споразумението обаче беше постигнато с редица уговорки.

 

Бомбардировките срещу ИДИЛ и фронта "Ал-Нусра" няма да спрат. Западът обвинява Русия, че използва крайните ислямисти за извинение, докато бомбардира всички противници на режима на Башар Асад. А Москва не дава индикации, че ще спре подкрепата за офанзивата на сирийската армия.

 

 

По време на интервю в Елисейския дворец френският държавен глава Франсоа Оланд призова Русия да преустанови действията си на територията на Сирия.  

 

„Хиляди хора се изселват от близкоизточната държава заради въздушните удари”, аргументира се той. 

 

Същевременно, германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер коментира, че в Сирия трябва да спре тази "спирала на насилие". 

 

 

Видеа: Ruptly