Под въпрос е контролната среща на Белгия срещу Португалия на 29 март

 

Терористичните атаки в Брюксел дадоха своето отражение и върху спорта. Под въпрос е контролната среща на Белгия срещу Португалия на 29 март, бивш баскетболист е сред ранените на летището, а футболист от Висшата лига по чудо се размина с взривовете.

Още по темата


След атентатите в Брюксел белгийският футболен съюз отложи тренировката на националния отбор, като в следващите дни ще стане ясно дали приятелският мач срещу Португалия на 29 март на стадион "Крал Бодуен" ще се състои.


Сериозни мерки за сигурност ще бъдат взети за контролата Франция - Русия в Париж на 29 март, а 4 дни по-рано "петлите" гостуват на Холандия. Властите в Амстердам също ще обърнат внимание на двубоя, който вероятно ще събере 53 000 души на стадиона на "Аякс".


Бившият баскетболен национал на Белгия Себастиен Белин е сред пострадалите на летището, като снимката му обиколи световните агенции и социалните мрежи.


Невредим като по чудо излезе футболистът на Норич Диумерси Мбокани, който точно по време на взривовете се е намирал на летището в Брюксел. От клуба обявиха, че играчът е при семейството си, но в силен шок след случилото се.