Двама докладчици на Асамблеята са на посещение у нас

Видео: Правителствена пресслужба
 
Как се борим с корупцията – с това премиерът Бойко Борисов запозна представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Франк Швабе и Жолт Немет, които са на работно посещение в София. 
 
По време на разговора премиерът Борисов увери докладчиците, че България ще продължи ползотворното сътрудничество с ПАСЕ за приключване на пост-мониторинговия диалог. 
По темата
 
„Очакванията ни са за конструктивна и обективна оценка на усилията на българските власти и предприетите реформи“, заяви премиерът. 
 
Борисов посочи, че българската страна ще продължи да полага допълнителни усилия в борбата с корупцията, дори да не е предмет на наблюдение.
 
„Преди дни приключи шестмесечното ротационно българско председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа, което получи висока оценка от страна на нашите партньори“, допълни министър-председателят. Той посочи, че в периода на председателството един от трите основни приоритета бе защита на медиите от външно влияние, като в изпълнение на този приоритет се състоя Международна конференция, посветена на ролята на медиите в политиката.
 
Франк Швабе и Жолт Немет проведоха среща и с министъра на външните работи Даниел Митов. В рамките на визитата им предстоят разговори и с представители на други държавни институции.