Очаква Агенцията периодично да го информира за хода на проверката

Служебният премиер Димитър Главчев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ да провери причините, довели до спиране на Симеоновския лифт, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Той иска да знае фактите и обстоятелствата за спиране на последния лифт в Национален парк „Витоша“. 

Симеоновският лифт вече няма да работи

В писмото си до ДАНС министър-председателят акцентира върху широкото обществено недоволство по казуса. Според мотивите на искането със спирането на последния функциониращ кабинков лифт възникват въпроси по отношение на екологичната и транспортната сигурност на региона, както и във връзка с качеството на живота и здравето на гражданите. Служебният премиер очаква Агенцията периодично да го уведомява за резултатите от инспекцията.

От „Витоша ски” излязоха с официална позиция, в която заявяват, че проблемът се политизира за пореден път. В позицията на дружеството се казва, че като собственик и инвеститор, са заявили готовност да модернизират съоръженията. Причината това да не се случва бил приетият през 2012 година Закон за горите и неактуализираният план за управление на Природен парк „Витоша”.

В четвъртък Столичният общински съвет ще заседава извънредно по темата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase