Арестуваха и тримата му спътници

Видеозапис на шофьор, който стреля от колата си на ул. "Отец Паисий" в Пловдив посред бял ден, е получен около 17.30 ч. в понеделник в полицията, предаде БГНЕС.

Само час по-късно той е арестуван, както съобщихме вчера. Днес стана ясно, че в ареста за 24 часа са и тримата спътници на стрелеца. Всички те са на 27 години. Двама са от Пловдив, другите двама - от Стамболийски. Оказа се, че били под влиянието на сватбарски настроения. Със случая вече се занимава Районната прокуратура в Пловдив.

От Районната прокуратура съобщиха, че четиримата присъствали на сватбен ритуал в църква в Пловдив и отивали към ресторанта за тържеството. От свидетелски показания и видеоклипа е установено, че те са произвели няколко изстрела във въздуха с три газови пистолета, два от които били купени същия ден от магазин в Пловдив. "Техните действия са били заснети от неустановено лице и публикувани в интернет. Тримата са задържани за 24 часа по Закона за МВР. Те не са криминално проявени и не са осъждани", уточняват от прокуратурата.

Истинският екшън се разигра в понеделник посред бял ден в центъра на Пловдив. Шофьор стреля с пистолет в задръстването. Случката се разиграла недалеч от пешеходната зона в града. Инцидентът се размина без пострадали.

По темата

Запис от автомобилен видеорегистратор запечатва скандалния инцидент. На него се вижда и чува как след дълго свирене с клаксон шофьорът на луксозния автомобил вади пистолет и стреля във въздуха.

Уплашени хората по улицата започват да се оглеждат и да се крият в най-близките магазини.