Полицай е ударен с бутилка в главата и е с комоцио

Престрелка и сблъсъци в Сливен между полицаи и жители на ромския квартал „Надежда”. Причината - сигнал за силна музика, късно снощи. Какво точно се е случило?

Вторник, квартал „Надежда”. Единайсет  вечерта. Група от петдесетина  души пиели на улицата. И слушали силна музика. Техен съсед се оплакал в полицията.

По темата

Кварталните полицаи ги помолили да спрат музиката. Били двама на смяна. След забележката единият е в болница.

„Решихме да искаме документите на едно от лицата. Но след неколкократни разпореждания, лицето отказваше, гонеше ни, искаше да ни уволнява”, разказва пострадалият полицай Петър Петров.

За секунди, в махалата се събрали около 200 души. Полицаите извикали подкрепление. Започнали да стрелят със стоп патрони. Опитали се да задържат двама.

„И когато започнахме да му слагаме белезниците, започнаха да ни мерят с бутилки, с камъни. По всички патрулки. И качихме лицето в нашата патрулка. И тогава получих удар. Колегите после ми казаха, че е с бутилка”, добави полицаят Петър Петров.

Според полицията ранени, освен полицая, няма

„Стават все повече, което е наложило използването на стоп патрони. Няма пострадали след тази операция”, обясни Първолета Маданска, говорител на ОДМВ-Сливен.

А пострадалия униформен е с комоцио. В 6 тази сутрин колегите му се върнали в махалата. Задържали двама от мъжете, които буйствали снощи. Единият е на 32 години. Другият - на 53 години. Осъждани са за кражби.

Мъжът, ударил полицая с бутилка, все още се издирва. Ще бъде обвинен  в нанасяне на средна телесна повреда. Той е на 28 години. Многократно осъждан за кражби. 

Ромите пък започват подписка с която искат смяна на кварталните полицаи. 

Репортер: Георги Манев 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.