Валери Симеонов даде на прокурор Елена Йончева

Серия сигнали в прокуратурата срещу оградата по границата с Турция. На прокурор беше дадена и Елена Йончева. Политици заплашват да се съдят, а ДАНС проверява съоръжението.

Една ограда - много сигнали. Бившият патриот Велизар Енчев сезира прокуратурата. А прокуратурата сезира ДАНС. Елена Йончева смята да сезира и прокуратурата, и ДАНС, а Валери Симеонов сезира прокуратурата за Елена Йончева.

По темата

Службите се захванаха да проверяват оградата по границата, защото през март прокуратурата получила сигнал от Велизар Енчев, че фирми, близки до „Патриотичния фронт”, извършвала строежа. 

„Кои фирми на „Патриотичния фронт?!”, попита вицепремиерът Валери Симеонов. „Нека да каже кои са фирмите на Валери Симеонов, да го каже и тогава да види какво ще му се случи като отговор от Валери Симеонов!”, закани се той.

Велизар Енчев се сдоби с предупреждение, че ще се явява пред съда за клевета.

Не утихна и атаката от фронта на БСП.

„Имаме обосновани съмнения, че се търгува с българската национална сигурност”, заяви депутатът от БСП Елена Йончев

И цитира постановления, които по дати разказват кой какви заповеди е издал за спорната ограда. Първата заповед дошла от МВР през 2015 година.

„Има решение тя да бъде двуредова”, обясни Йончева.

По късно обаче, според информацията ѝ, Гранична полиция променя указанията на вътрешното министерство и нарежда оградата да продължи да се строи, но да бъде едноредова.

„Тя е такава, и никога не е криено”, заяви Цветан Цветанов.

„Фирмите, които извършват строителството, сами променят проекта”, заяви Елена Йончева. Това също било нередно.

От БСП твърдят, че цената била твърде висока. А бежанците преминавали свободно, защото трафикантите знаели къде са слабите места. Посочи ги и Йончева - къде оградата е едноредова и къде се преминавала лесно. Къде камерите работят, и къде - не. А с това създаде още работа на прокуратурата.

Валери Симеонов подаде сигнал срещу червената депутатка за това, че посочва лунната пътека на бежанците.

„С тези си действия г-жа Йончева извършва престъпление срещу националните интереси, насочвайки бежанския поток през конкретни точки и райони”, коментира Валери Симеонов.

„Тази информация беше казана в ефир по националната телевизия от трибуната на парламента по време на блиц контрола. От тогавашният министър на вътрешните работи – Узунов. Вероятно трябва да съди Народното събрание”, отговори Йончева.

От ГЕРБ отвориха свой фронт в битката.

„В периода, в който те правиха това съоръжение, тази поръчка беше възложена на представител на БСП - г-н Минчев”, заяви Цветан Цветанов.

„В това, което той каза, няма и капка истина. Ние бяхме доставчик на бодлива лента, която Министерство на отбраната искаше да вложи в строителството на оградата”, отговори Александър Минчев.

А властта обеща хеликоптер, за да покаже на опозиция и журналисти как изглежда стената. Защото те си я харесвали.

„Така както Китай се гордее с Великата китайска стена, мога да ви кажа, че България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия Европейски съюз, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена”, заяви Валери Симеонов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.