Вижте колко години затвор получи Емилия Ковачева

18 години затвор за акушерката, пребила бебе на 4 дни. Това постанови Софийският градски съд. Емилия Ковачева беше обвинена в опит за убийство на новородената Никол.

В мотивите на съда се казва, че на камерите в болницата ясно се вижда как именно Емилия Ковачева нанася удари на новороденото. Удари, нанесени, според съда, с особена жестокост.

Пледоарии по делото срещу акушерката, пребила новородено

Родителите на малката Никол казаха, че ще обжалват присъдата, защото според тях доживотният затвор е единственото справедливо наказание.

Дали акушерката и адвокатът й ще обжалват, не стана ясно, защото категорично отказаха да разговарят с медиите. 

Акушерка преби бебе, обвиняват я в опит за убийство

Всичко започна на 18 април 2015 г., когато Никол, бебе едва на 4 дни, беше пребито жестоко. Резултатът беше черепно-мозъчна травма, кръвоизлив и сериозна опасност за живота. Задържана и обвинена беше акушерката Емилия Ковачева.

Побоят над новородената Никол започнал в 1:50 през нощта. Насилието продължило повече от час, а всичко е заснето от камерите в болницата. Запис, който беше основно доказателство, че именно Емилия Ковачева - акушерката на смяна, е извършила побоя.

Акушерката Ковачева удряла малката Никол с юмруци и бутилка

„Това си е убийство, детето е оцеляло по чудо, заради това искаме доживотен затвор”, заяви адвокат Мария Даскалова.

Акушерката Емилия Ковачева заяви пред съда, че не си спомня да е удряла бебето, не виждала и причина да го е направила. А адвокатът й поиска да я оправдаят, защото всичко било манипулирано, арестуването на Ковачева незаконно, а експертизите - формални. В обвинението нямало житейска логика - ако Ковачева искала да убие детето, щяла да го направи.

Само навременното лечение спасило пребитото от Емилия Ковачева бебе

Според прокурора справедливостта е по средата и затова поиска наказание за Емилия Ковачева от 12 години затвор

А справедливо според съда е 18 години затвор.

Присъдата обаче не е окончателна, може да се обжалва на още две инстанции. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.