Димитър Тонкев остава в ареста за 72 часа

Синът на убития във Виноградец ресторантьор Наско Тонкев  - Димитър, е арестуван в петък вечерта при акция за разпространение на наркотици, научи NOVA.

В хода на спецоперацията, проведена от полицаи от Пазарджик и Септември, са задържани общо петима души. Трима от тях ще бъдат освободени, а Димитър Тонкев остава в ареста за 72 часа.

Как близките на убития във Виноградец приемат ареста на Лазар Влайков?

Първо за проверка бил спрян лек автомобил, управляван от 22-годишен жител на Белово. В превозното средство служителите на реда открили пликче, съдържащо 0.21 г бяло прахообразно вещество, дало положителна реакция на амфетамин. Последвал тест на водача с техническо средство, което показало, че той е седнал зад волана под въздействието на амфетамин, съобщиха от МВР. 

Междувременно във Виноградец била извършена проверка и друга кола, управлявана от 21-годишен от село Величково. С него пътували местен жител и негов връстник от Ракитово. С дрегер било установено, че водачът шофира под въздействие на марихуана.

"При последвалите процесуално-следствени действия на четири адреса, от една от къщите, собственост на 31-годишен мъж от Виноградец, полицаи иззели общо 147 боеприпаса за нарезно и гладкоцевно оръжие, без надлежно разрешително", информират от МВР. 

Случаят „Виноградец”: Натривки от ръцете на детето не доказват, че то е стреляло

По информация на NOVA Димитър Тонкев е пътувал във вторият автомобил.

От Окръжната прокуратура в Пазарджик съобщиха, че младежът е привлечене като обвиняем за това че в периода от юни 2017 г. до 15 септември 2017 г. във Виноградец е "държал с цел разпространение и разпространявал на три лица високо рискови наркотични вещества – амфетамин и марихуана". 

"Разследването започнало на 26 август, като преди това са били извършени опертивни действия от органите на МВР", информират още обвинителите.

Бащата на задържания – Наско Тонкев, бе прострелян и загина на място на 31 август при празнуване на рожден ден на 6-годишно момче в ресторанта му. За престъплението бе арестуван бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков - собственик на пистолета, с който е стреляно.

СЛУЧАЯТ "ВИНОГРАДЕЦ": Собственикът на пистолета остава под домашен арест

Все още не е изяснено дали смъртоносният изстрел е произведен от детето, каквато беше първоначалната версия, или от друг присъстващ на празненството.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.