Военната машина била свалена, докато летяла над Северозападна Сирия

Руски щурмовик Су-25 беше свален от бунтовници в Сирия, пилотът катапултира, но беше убит в бой с терористите, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"На 3 февруари при полет над зоната за деескалация "Идлиб" руски самолет Су-25 претърпя катастрофа. Пилотът успя да доложи, че е катапултирал в район, контролиран от бойците на "Джебхат ан Нусра". При бой с терористите пилотът загина", се казва в съобщението на министерството. 

По предварителна информация самолетът бил свален с преносим зенитно-ракетен комплекс.

Интерпол: 50 бойци на ИДИЛ са пристигнали в Италия

Това съобщи ръководителят на базираната във Великобритания неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Обискираха обекти, свързани с ИДИЛ в Германия

Руският център по помирение съвместно с турската страна, отговаряща за зоната за деескалация "Идлиб", вземат мерки за връщането на тялото на убития от бойци в Сирия руски пилот, посочиха от Министерството на отбраната.

Белгийски джихадист: Терористи от ИДИЛ се крият в Европа

 По-рано днес сирийски активист в района заявил пред Асошиейтед прес, че пилотът бил застрелян, след като оказал съпротива при опит да бъде пленен, като открил огън с пистолета си. 

Според телевизия "Скай нюз - Арабия", цитирана от ТАСС, самолетът бил свален с ракета. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.