Хиляди хора излязоха по улиците на града, за да изразят гнева си срещу отговорните за трагедият

41 деца са загинали при пожара в мол в руския град Кемерово. Хиляди хора излязоха по улиците на града днес, за да изразят гнева си срещу отговорните за трагедията.

Президентът Владимир Путин, който пристигна в Кемерово, нарече инцидента  „престъпна небрежност”.

Хиляди се събраха пред местната управа в Кемерево, за да поискат служителите, разрешили мола да работи с повредена противопожарна система, да бъдат уволнени.

Откриха телата на 64-ма загинали при пожара в Кемерово

Чуха се и скандирания за оставката на президента Путин, който спешно пристигна в града.

„Не можеш да вземеш документ, без да дадеш пари. Ако си платиш, всичко ще бъде подписано. Това е бедствие. Не ги интересува безопасността на хората. Това е причината за случилото се”, коментира Путин.

Според следователите, пожарната аларма е била изключена, а аварийните изходи - блокирани.

„Когато чух за броя на загиналите, на загиналите деца, ми идваше не да плача, а да стена. А когато разбрах какво се е случило там, честно да ви кажа, други емоции се надигнаха”, заяви Путин.

Стотици руснаци на протест след пожара в Кемерово (ВИДЕО)

Роднини на хората, които са били в търговския център, казват, че 85 души все още се водят в неизвестност. Повечето от тях - деца.

Сергей Агарков е потънал в скръб, но и в гняв. Изгубил е двете си деца в пожара.

„Писаха, че са извели 200 деца. Кои са тези 200? Тези 200 са излезли сами. А останалите са се задушили”, коментира Сергей Агарков.

Петима души са арестувани заради пожара. Сред тях и пожарникарят на търговския център, който изключил пожарната аларма, след като тя се задействала.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.