Светлана е бивша медицинска сестра, бивша съпруга, бивша онкоболна

Светлана е бивша медицинска сестра, бивша кифла, бивша съпруга, бивша онкоболна и бивша гражданка. Но това е минало. Пътят й минава през много изпитания, за да завърши там, откъдето всички бягат. На село. Това е настоящето.

Изчезваща нация в "Ничия земя"

Днес тя е лудата козарка и живее в Марчино, Поповско. Светлана е жена, разделила се с мъжа си, с едната си гърда, тази откъм сърцето, с хората, с илюзиите и... със страховете си. Жена, която е търсила спасение, но е намерила щастие там, където вероятността да се срещнат хора, е малка.

"Ничия земя": Ексхумация на истината за смъртта на сестрите Белнейски

Там, където тя живее сега, денят започва с кукуригане на петел и завършва с вечерното доене. Където охранителната система са кучета, храната не е опакована в пластмаса и където не чуваш коли, а птички и потоци.

"НИЧИЯ ЗЕМЯ": "Черната овца" отец Божидар Главев

Светлана споделя живота си със стадо кози, за които се грижи кажи-речи денонощно. Всяка коза има име и характер. Споделя го и с магарето Събка, седем кучета, неизвестен брой петли и кокошки, гъсок и един кашон пиленца. Светлана е надвила рака и суетата, а денят й командват стадо кози.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.