Кои са Красимир и Ивелина?

Тази събота, 28 април, "Ничия земя" ще представи открит урок за добри родители. Елена Чопакова ни среща с най-известното българско семейство в последния месец - Красимир, жена му Ивелина и единайсетте им деца от Русе.

От 2013-та година насам семейството на Красимир и Ивелина е под постоянно наблюдение от социалните служби. Те са родители на 13 деца, като две от тях починаха - едното при инцидент с готварска печка, а другото - бебе едва на 40 дни - от недохранване. Последното премеждие на фамилията се случи в края на януари, когато при пожар изгоря къщата, в която живееха под наем.

"Здравейте, уважаеми зрители! Вие сте един от седемте милиона девет хиляди четиристотин и дванайсетте български граждани. Пишем този текст на 21 април – днес в България са се родили 74 деца и са починали 119 българи, емигрирали са 11. Разликата между родените и умрелите е модерната българска трагедия, в бездната на тези цифри потъва нацията ни – факт, който всеки социален работник може да ви каже от личен опит.

Красимир твърди, че не си е захвърлил децата, а социалните твърдят, че той и Ивелина са лоши родители. Не искахме да ровим в леглата и портфейлите на това семейство, но това беше единственият начин да повдигнем някои, според нас важни въпроси. Кой е крив и кой е прав в тази история, за щастие, ще отсъди не своеобразното мешере във Facebook, а българският съд. Всичко, което пожелаваме на Красимир и Ивелина е справедливост!", коментира Елена Чопакова.