Вижте как бивш член на рок групата "Ахат" се отдаде на църквата

Тази седмица в "Ничия земя" Даниела Тренчева ни среща с отец Божидар Главев. В средата на 80-те години той е един от основателите на известната рок-банда "Ахат". Мнозина помнят хитовия албум "Походът", който излиза на пазара през преломната 1989 г. Музиката на песните в албума е написана от Главев, а самият той е автор на текста на пет от тях. "Земя на слепци", "Черната овца", "Брадвата" се превръщат в емблематични за българския рок.

"Ничия земя": Любимец 12: Роден на улицата

Въпреки успеха в началото на 90-те, изненадващо за всички, известният музикант прави остър завой и става… православен свещеник.

Историята започва от един грандиозен успех на бандата "Ахат", която освен дълго помнените, включително до днес хитове, бързо става подгряваща група на световно изсвестните "Дийп Пърпъл" и "Уайтснейк", а през 2005 г. свирят заедно с "Блек Сабат". Ударът идва още в началото, когато Божидар Главев ги напуска.

"Ничия земя": Мистериозното светилище Скрибина

"Той не обича изяви, но не е станал по-малко критичен към недъзите, които вижда. Не поддържа контакти с много от музикантите и феновете, но не усеща и липса от това. Отец Божидар казва много истини, сред които не е нужно да откриете своята, но е нужно да имате своя! Защото пътят наистина не е в търкалянето на колелото, а в това да има основа”, казва Даниела Тренчева. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.