Водачът бил проверен точно преди да потегли на екскурзия с деца

Задържаха пиян и дрогиран шофьор на ученически автобус във Варна. Мъжът е бил проверен минути преди в автобуса да се качат деца за екскурзия.

Автобусът с пияния шофьор и децата тръгнал 5 минути по-рано и бил спрян за проверка на изхода от града в посока магистрала "Хемус" малко след 8:30 часа.

„Децата са претоварени на друг автобус и са продължили своята екскурзия, така че техните планове не са провалени”, обясни Ивана Милева, говорител на областната дирекция на МВР – Варна.

Настанала известна суматоха, но ситуацията била овладяна, а водачът арестуван за 24 часа. Той се оказва добре познат на полицията и с криминално минало.

Пиян без книжка потроши патрулки и рани полицаи

„Предстои разследване. Както казах, образувано е досъдебно производство, Районната прокуратура работи. Това не е първото нарушение на водача. Има многобройни зад гърба и две, които касаят същото нарушение - употреба на алкохол, управление на МПС след употреба на алкохол”, добавя Ивана Милева, говорител на областната дирекция на МВР – Варна.

От фирмата-организатор на екскурзията „Алина Тур” коментираха само, че проверяват как се е стигнало до инцидента. В училището и квартала хората са потресени.

„Децата са добре. Те не са разбрали какво се случва. Вече се намират в Лясковец и са вечеряли. Ползваме услугите на тази фирма и за лагери, и за кратки екскурзии. Досега не са се случвали такива неща. Предполагам, че родителите са уведемени. Аз самата не съм ги уведомила, закщото нямам механизъм, по който да го направя. Но смятам, че трябва да бъдат спокойни, защото с децата нищо не се е случило. Още на изхода на Варна това произшествие е предотвратено, за което благодаря на полицията”, заяви за NOVA директорът на училище „Васил Априлов” Албена Комитова.

По случая е образувано досъдебно производство.

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.