Звездата Роберто Адамов изгрява в Италия, където момчето живее и жъне големи успехи

11-годишно българче по стъпките на великите пианисти. Звездата Роберто Адамов изгрява в Италия, където момчето живее и жъне големи успехи.

Още когато е на седем, Роберто прави съдбоносен избор за своето бъдеще. Тогава детето изпълнило заръката на баба си - да се научи да свири на музикален инструмент.

“Аз отидох в училището и избрах да свиря на пиано”, каза Роберто.

Никак не е случайно, че Роберто се вслушва в нейните думи. 

“Моят баща много обичаше музиката и след неговата смърт мама много желаеше някой да наследи таланта му.  Да я има музиката в нашия дом”, заяви Румяна, майката на Роберто.

ВИРТУОЗ НА 11 ГОДИНИ: Българче жъне успехи на музикалната сцена

Още след първите уроци не остава и капка съмнение, че Роберто е тръгнал по стъпките на най-изявените пианисти. Музикалнит му нюх и заложби веднага правят впечатления на Кармелита Кокучо, жената, от която се учи.

"Още от самото начало се видя, че детето има особен талант на пианист. Всеки талант обаче трябва да бъде развит с постоянни усилия. И с много голяма страст, каквато той има към музиката и най-вече към пианото", каза Кармелита.

Роберто е роден в Италия, където семейството му емигрира преди 20 години. Малкият виртуоз печели конкурс след конкурс, а интересът на италианските медии към него не стихва.

"В Италия се гордеят с него, но желая и в България да се гордеят с него", сподели майката на момчето.

"Разбира се, че искам да се върна, искам също да направя концерт тук, но първо искам да завърша Консерваторията в Италия", каза Роберто.

Гениално дете завърши гимназия на 8 години (ВИДЕО)

Наскоро талантливият музикант сбъдва друга своя мечта - да има собствено пиано. Успява да я постигне с изкусното си майсторство.

"Спечелих парична награда и тази парична награда я вложих в закупуването на пиано", заяви Роберто. 

"Наградата от конкурса обаче не може да покрие цялата сума. Отзовават учителите му, които решават да съберат повече за пианото на Роберто. С тяха помощ ние закупихме ново пиано на Роберто. Благодарна съм, трогнах се наистина, не го правят за всеки, добави майката на Роберто.

Щастлив го прави и музиката, и аплодисментите след всяко изпълнение. 

"Това ме кара да се чувствам повече българин", добавя талантливото момче.

След няколко седмица малкият виртуоз се завръща в Италия, където го очаква ново музикално предизвикателстово - да се научи да свири на цигулка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.