Среща между Тръмп и Путин не се състоя заради кризата със задържаните от Русия украински моряци

Няма да има допълнителни мита в търговията между САЩ и Китай след Нова година. Това решиха Вашингтон и Пекин след среща между американския президент Доналд Тръмп и китайския му колега Си Дзи Пин.

Грешка на Дядо Коледа и шега с Тръмп в нова коледна реклама (ВИДЕО)

Вечерята в рамките на форума на Г-20 в Буенос Айрес продължи над два часа. Анализатори определиха резултата като спиране на огъня в търговската война между Америка и Китай.

Предпазливият оптимизъм за отношенията между Вашингтон и Пекин идва на фона на споразумение между лидерите на 19-те най-влиятелни държави и Европейския съюз. Във финалния документ е декларирано намерение да бъде реформирана Световната търговска организация. А среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин не се състоя заради кризата със задържаните от Русия украински моряци.

"Преместихме планираната среща помежду ни за този форум, но стана провокацията в Черно море. Доналд Тръмп има свое мнение за събитията, аз имам моето. И двамата решихме да се придържаме към позициите си. Аз го информирах за нашата гледна точка. Трябва да съжаляваме, че не се състоя пълноформатен разговор", каза Владимир Путин. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.