Как хора от кюстендилско село разбраха, че вече нямат имоти

Кметът на бобовдолското село Мламолово се изправи пред съда. Той е обвинен, че като длъжностно лице е съставил официални документи с невярно съдържание. Казусът е по жалба на граждани, които установили, че кметът е направил пълномощно от тяхно име за отдаване на земите им, без те да подозират за това. Преди 2 г. Радка Христова иска да продаде част от земите си. Тя остава изненадана, тъй като разбира, че това е невъзможно.

МИРОЛЮБА БЕНАТОВА ПРЕДСТАВЯ: Лихварската афера в Шуменско

Тя разбира, че през 2016 г. декарите черешови градини са дадени под аренда от нейно име. Издадено е и фалшиво пълномощно на човек с име Чавдар Николов, който да действа с имотите, вместо тях. „Това са земеделски земи. Излиза, че съм подписала договор за 15 години. Не съм подписвала нищо. Подписано е в кметството”, заяви потърпевшата Радка Христова. Тя допълни, че е подала жалба, тъй като смята, че подписът й е фалшифициран. 

„Кметът нищо не ми е обяснил. В обяснението до прокуратурата е заявил, че съм му дала доброволно личните ми данни. Това не е така”, каза още Радка Христова.

Освен Радка има още десетки потърпевши. Делото за отдадените земи е отложено за април. Не е ясно кога и дали хората от Мламолово ще могат отново да се разпореждат с имотите си.

Още по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.