Кражбата е извършена от 18-годишно момиче, бременно в 7-ия месец

18-годишна, бременна в 7-мия месец, се оказа автор на серия кражби в Казанлък. Тя успяла да открадне общо над 4 000 лева от портмонета в различни обекти в града, включително от спешен медицински кабинет. Днес съдът реши да я остави за постоянно в ареста.

При влизане в съдебната зала 18-годишната Анка, заяви, че откраднатите пари били за отглеждане на бъдещото й дете.

Бременна жена твърди, че е бита от училищен директор

Само за 15 дни, Анка откраднала общо 4 576 лв. Кражбите са от портмонета от офиси, кутия за събиране средства за болен. Последната кражба от 20 април е от спешен лекарски кабинет. Там се промъкнала в суматохата около тежък случай с пациент и отмъкнала портмонето на дежурния лекар с 350 лева в него. Кражбата е засечена от охранителна камера в спешния кабинет.

„Като цяло ситуацията е трагикомична. Дамата, най-вероятно е влизала и е търсила медицинска помощ преди това огледала е хубаво ситуацията и кабинета и много сръчно и точно знае къде да отвори и какво да търси.”, коментира д-р Гергана Гечева.

Кола блъсна бременна жена в Хасково, шофьорът избяга

Оказва се не за първи път Анка,  влиза и в казанлъшкия съд. От там също е откраднала.

„От лице служител на съда. Влезе във стая и отне портмоне с документи и парична сума”, каза районният прокурор Таня Димитрова.

18 годишната Анка, чака третото си дете, което може да роди в сливенския затвор. Другите две  деца били  дадени за осиновяване.  За серията кражби на портмонета Анка може да получи до 8 години затвор. Постоянната мярка на задържане, подлежи на обжалване.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.