Канцлерът на Германия получи подарък в началото на правителственото заседание в сряда

Канцлерът на Германия Ангела Меркел празнува 65-ия си рожден ден. По този повод тя получи цветя в началото на правителственото заседание в Берлин, а след като беше заснета да трепери, догадките за нейното здраве продължават.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Министърът на земеделието Юлия Кльокнер честити днес на канцлера и добави: "Мъдра, предпазлива, прагматична и с огромен потенциал да се съсредоточава върху важните неща - това е Ангела Меркел".

Президентът на Русия Владимир Путин е изпратил поздравителна телеграма, в която оценява високо нейните лидерски качества и й пожелава много успешни години като канцлер.

Заради тремора: Меркел седи при изпълнение на национални химни (СНИМКИ)

Меркел, която е канцлер от ноември 2005 г., запазва високия си личен рейтинг, въпреки че според анкетите популярността на нейния Християндемократически съюз спада за сметка на Зелените. Напоследък здравословното състояние на Меркел привлича вниманието, след като тя на няколко пъти получи пристъпи на тремор на публични места. Заради този проблем тя вече седи по време на официални церемонии, дори и при изпълнението на национални химни.

Въпреки възрастта си, германският канцлер не спира да пътува. Таблоидът "Билд" преброи 21 нейни пътувания в чужбина от началото на годината. За сравнение, 41-годишният френски президент Макрон е пътувал 17 пъти, а 62-годишната Тереза Мей - 16. Ангела Меркел е начело на Германия от 2005-та и възнамерява да остане до края на мандата си през 2021-ва. Това я прави най-дълго управлявалият политик на западноевропейска демократична държава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.