И двамата обвиняеми казаха пред съда, че съжаляват

Софийският апелативен съд остави в ареста двамата мъже, задържани за жестокото двойно убийство на семейство, чиито тела бяха открити край Негован.

Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са обвинени в предумишлено убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му - Мариана. Смята се, че мотивът за жестокостта е финансов.

Полицията проверява за още жертви на извършителите на двойното убийство

Семейството е застреляно с пистолет със заглушител в апартамента им в кв. „Иван Вазов”, а след това телата им са разчленени и изхвърлени в бидони в язовира край Негован.

Според обвинението лицата са с висока степен на обществена опасност. Апелативният съд счете за основателни мотивите на първа инстанция.

Служебните адвокати поискаха изменение на мярката в по-лека - домашен арест, но съдът счете, че има реална опасност двамата да извършат друго престъпление и потвърди - обвиняемите остават в ареста.

Днес Шляпашки и Нанчев отново не казаха нито дума пред медиите, а в съда единствено казаха, че съжаляват. 

„Нормално е, какво друго да кажат? Това е естествена реакция. Няма да коментирам какво са ми казали. Доказателствата не трябва да се коментират на този етап. Това е предвидено в закона. Ние като служебни защитници на обвиняемите сме длъжни да спазим законовата процедура и сме тук, за да гарантираме законността на решенията на съда”, коментира служебният адвокат  Анна Василиева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.