Столичните социалисти обсъждаха общо 18 имена

Софийската организация на БСП подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. За нея са гласували 142-ма от делегатите. Двама са се въздържали. 16 от тях са си направили самоотвод. Останаха двама - арх. Борислав Борисов и Манолова. Впоследствие и Борисов се отказа от битката. 

Освен бившият омбудсман, има още 17 имена за кмет на София, които се обсъждаха от левицата. Неофициално се знаеше, че БСП застава зад кандидатурата на Манолова. Надеждите са на втори тур тя да обедини както левите избиратели, така и градската десница.

„Конференцията с гласуване реши да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. При гласуването имаше само двама въздържали се”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Мая Манолова се регистрира за участие в местния вот (ВИДЕО+СНИМКИ)

„София е син град през годините на Прехода. Пробив не може да се направи с партийна кандидатура. На нас ни трябва кандидатура с широка подкрепа, а не тясно партийна. Убеден съм,че няма човек в тази зала, който да се съмнява,че единственият вариант е Мая Манолова”, коментира Калоян Паргов, лидер на социалистите в София.

„Да отстояваме позиции,но да не изпаднем в ситуацията на глуха опозиция. Последните години показват,че мрънкането не е вариант”, заяви Милка Христова, представител на БСП в Столичния общински съвет.

Фолкпевицата Анелия и Криско в Инициативния комитет на Манолова (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Можем да спечелим 5 областни града, но загубим ли София никой няма да ни отчете тази победа”, каза Таско Ерменков.

За водач на листата си за общински съветници в София социалистите избраха Калоян Паргов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.