Кандидатът за кмет на София поздрави българите с днешния празник

Мая Манолова подаде документи за регистрация в Общинската избирателна комисия за участие в кметските избори за София. Заедно с нея беше част от състава на инициативния комитет, който стои зад кандидатурата й. Дали амбицията й за кмет на София ще бъде подкрепена и от БСП - решението се чака идната седмица.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От събота започва събирането на необходимите 2500 подписа за участието на Манолова в местния вот наесен. А пред медиите в петък бившият омбудсман обяви, че ще финансира кампанията си единствено от малки дарения на граждани. Нямало да разчита на пари от корпорации. „Започваме събиране на подписи и кампанията тръгва. Вече имаме банкова сметка, ще приемаме малки дарения от граждани. Отказваме да се възползваме от възможността от подкрепа от корпорации и от фирми. Ще приемаме дарения само от граждани, тъй като зад мен като граждански кандитат стоят гражданите, не олигарсите", коментира Манолова.

"Искам да поздравя всички българи с празника. Показали сме, че когато сме заедно, независимо кой стои срещу нас можем да го победим. Очаквам и тази кампания да бъде за обединение на българските граждани, на столичани", каза още Манолова.

Движение "България на гражданите" застана зад Мая Манолова

На въпрос дали ще възприеме платформата на БСП, Манолова отговори: "Денят на Съединението е ключов и знаков за България. Този акт е плод на една романтична мечта и идеал на българите. Едно доказателство, че когато сме заедно, когато сме обединени, успяваме. Мисля, че в нашето съвремие още повече трябва да се борим за свободата. Трябва да го правим заедно. Днес не е ден, в който да бъдат коментирани партии".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.