За него каскадьорството не е само професия, а начин на живот

Тази седмица Мария Йотова ни среща с екстремен, луд, вдигащ адреналина герой, който в България стана известен с клип, заснет от дрон. Случвало се е да бъде видян как лети и от сгради с парапланер.

Времето, в което не се превъплъщава в ролята на Спайдърмен или Супермен, Илко Илиев има друго занимание - киното. Наскоро той се завърна от снимките на "Джеймс Бонд", като преди това се е снимал в "Дуум", "Хелбой", "Рамбо".

"Това, с което се занимавам, не е толкова опасно и е част от ежедневието ми. Най-екстремно се чувствам, когато не съм се подготвил, но ако всичко е премислено, опасност почти не съществува. Първо правим тестове и пускаме въжета, тежести", разказа каскадьорът Илиев пред камерата на "Събуди се".

"Къси разкази": Кеймбридж и Оксфорд в битка за Ема

Наскоро е бил в Италия, където е снимал "Джеймс Бонд". "Във филма подсигурявах каскадите, но ми се случи и да участвам. Попаднах във филма чрез колеги от "Хелбой". Занимавам се с всякакви екстремни спортове. Това, което ме отведе до каскадьорската професия, е човек да прави онова, което му е на сърцето", каза още Илко Илиев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.