Дългата ѝ подготовка да сбъдне мечтата си се оказва трудна задача

Тази седмица Мария Йотова ни среща с едно българско момиче, което беше прието магистратура в два от най-добрите университети в света. Кеймбридж и Оксфорд пазеха места за нея в специалност, в която годишно приемат по не повече от 6 студенти. Изборът на Ема Сисоева не е бил лесен, но по-трудна е била дългата й подготовка да сбъдне тази своя мечта.

"Подадох документи с нагласата, че опитвам и не вярвах, че мога да бъда приета. Не можах да повярвам, че получих писмо от Кеймбридж и от Оксфорд. Винаги съм си казвала, че колкото и да се старая, невинаги зависи от мен. Карат ни да мислим, че до тези университети се стига, ако си специален човек, което обаче не е вярно", каза Ема пред камерата на "Събуди се".

"КЪСИ РАЗКАЗИ": 15 септември за възрастни

По думите ѝ, ако всеки човек се труди, би могъл да влезе в тези университети и да постигне всичко в живота си. "Влязох с моята магистърска програма "Изследователска работа", но критерият е само един - да направиш принос към материята. Писах го 9 месеца. Започна се разделянето на деня ми на две части - през деня уча за текущите неща, а вечер не съм излизала от библиотеката", каза още Сисоева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.