Вижте разказ за възрастни хора, които си дават втори шанс в живота

Преди да е бил първия училищен звънец, има хора, които си поставят цел да оправят грешките си в живота - те нямат средно образование. Героите ни са на повече от 30 години, но трудно съчетават работата си с учене.

"Когато бях 8 клас беше много трудно, защото си вече пораснал и не можеш да търпиш, че някой ти дава домашни. Следващата година намаляха тези емоционални състояние", каза 34-годишният Димитър, който сега е 11 клас.

32-годишната Галина Миушева ѝ се случва да не дойде някоя вечер на училище, но не бяга от час. "Проекти и контролни правим, учим си вечер вместо през деня. Правим си пищови по руски език", каза още 12-класничката.

ЗА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ: Колко важни са първите седем години?

Димитър не си е довършил образованието заради неблагоприятните тогава временав страната ни. "Пропуснал съм много важни неща, но не ги направих, защото времената бяха по-тъмни в тези години - 97-ма беше кризисна и хората бяха тъмни и нямаше опции за развитие. Всеки се трудеше за хляба си", заяви 11-класникът.

Когато е трябвало да завърши, Галина е правила съвсем различни неща. "Бързах да порасна и да работя. Не завърших 10 клас, защото не ходих в час и да бягам. Реших, че искам да се изнеса на 17 от нас и бях започнала да работя", каза още тя.

Целия репортаж гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.