Нападателите са двама и извършват набезите си в рамките само на няколко дни

Само за няколко дни четири кутии за дарения бяха откраднати от хранителен магазин във Варна.

Последният случай е от сряда срещу четвъртък вечерта. Крадецът разбива с чук вратата на магазина, влиза и грабва кутията с даренията за малката Сияна.

„Първите три кражби станаха през работно време, докато в магазина има продавачи и клиенти. Четвъртият път нападателят разбива входната пари, за да вземе кутията с дарения, в която имаше не повече от 300-400 лева”, разказа управителят на магазина Николай Петков. След първата кражба от магазина започнали да завързват кутиите със свински опашки, което обаче не спряло крадците.

„Дръжте крадеца”: Мъж с луксозен автомобил краде антифриз от бензиностанция

„През годините непрекъснато се опитваме да помагаме на деца със заболявания. В случая се касае за едно бебенце, родено в 23 г.с. Наложило се е изрязване на част от тънкото и дебелото черво. В момента е на изследвания в Торонто, Канада. Чака се да стане ясно каква сума ще е нужда, за да бъдат удължени и то да заживее нормално”, обясни Петков.

По думите му крадците са двама души.

„Единият е заловен вчера. Доколкото знам е добър познайник на полицията. Вторият е непознат и доколкото знам още не е задържан”, обясни Петков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.