Той каза, че украинецът от Стара Загора е здравно неосигурен

Темата с винетките влезе и в парламента. Там днес изслушваха и двама министри за мерките среку заразата с коронавирус.

Левицата атакува властта, като поиска регионалният министър Петя Аврамова да бъде изслушана по казуса с винетките на онези хора, които пътуват от населени места на територията на Столична община. Аврамова заяви, че няма глобени хора, докато текат преговорите между АПИ и Столична община. Тя призова депутатите в Пленарната зала да не политизират въпроса.

ЗА ВТОРИ ПОРЕДЕН ДЕН: Спад в броя на загиналите от новия коронавирус в Китай

Двамата българи под наблюдение не проявяват симптоми на коронавирус

В началото на деня друго изслушване се случи в парламента - това на здравния министър Кирил Ананиев и на вътрешния министър Младен Маринов, които обобщиха спешните мерки, взети от държавата срещу коронавируса.

Още 88 пасажери от кораба под карантина край Япония са заразени с коронавирус

"В Националната референтна лаборатория по грип са изследвани по проби 23 лица, завърнали се от Азия. Те са с отрицателен резултат. Въведен е дистанционно термометриране на пристигащите пътници чрез термокамери, както и 24-часово наблюдение от служителите на регионалните здравни инспекции. Лица с повишена телесна температура се изолират, снема им се епидемологичната анамнеза и при данни за престой в Китай, се насочват за хоспитализация", каза здравният министър Кирил Ананиев.

 

Видео: БГНЕС

"С Министерството на здравеопазването работим основно по летищата. Проверяват се всички пътници, които след анализ на дестинациите, от които пристигат и с оглед на това дали в тези части на света е регистриран коронавирус, те минават на здравна проверка. Последният случай, който внесе страх в хората в Стара Загора, се оказа, че не е коронавирус", каза още министърът на вътрешните работи Младен Маринов. 

Ананиев: България е въвела ефективни мерки срещу коронавируса

Директор на болница в Ухан почина от коронавируса