Приключило е делото по обжалването на обществената поръчка, каза министър Кондева

Служебният премиер със сигнал до ДАНС и прокуратурата по казуса с частната болница "Мама и аз". Той ще бъде изпратен до края на деня. Междувременно на среща в Министерския съвет кабинетът осигури близо милион и 300 хиляди лева за неотложен ремонт, нова апаратура и асансьор в действащата педиатрична болница "Проф. Иван Митев" в София – на стойност близо 1,3 млн. лв.

Още този месец предстои да се направи нова крачка към изграждането на националната детска болница - до края на май започва събарянето на сградите на терена на бъдещото лечебно заведение. Решението е след среща на премиера Димитър Главчев с председателя на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко и изпълнителния директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“ д-р Благомир Здравков. В срещата участваха също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева. 

Приключило е делото по обжалването на обществената поръчка и има избран изпълнител за събарянето на сградите, обясни здравният министър Кондева. Предстои Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) да избере изпълнител на техническия проект на детската болница. Срещата с представители на тази банка е в края на месец май. Ще бъдат поканени и членове на Обществения съвет.

Казусът с болницата „Мама и аз”: Очаква се премиерът да внесе сигнал до ДАНС и Прокуратурата

Към момента болница „Проф. Иван Митев” е единствената университетска детска болница в България. „Годишно през нея преминават за лечение около 7000 деца, тя е с национално значение. Към нея се насочват случаи с утежнена детска патология от цялата страна”, заяви д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“.

„За нас беше важно какво трябва да направим в перспектива. Със съдействие от Здравното министерство и Министерството на финансите най-скоро ще се вземат мерки, говорим за скенер, рентген, евентуално ремонт на спешното отделение”, обясни проф. Иван Литвиненко, председател на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase